МОЛИТВА КЪМ СВ. ЛУКА КРИМСКИ

МОЛИТВА КЪМ СВ. ЛУКА ИЗПОВЕДНИК,
Архиепископ Кримски и Войно -Ясенецки

О, всеблажени изповедниче, светителю Луко, велики Христов угодниче!
Припадайки пред теб в сърдечно умиление и пред раката с честните ти и многоцелебни мощи, с велико усърдие те умоляваме, както чедо своя отец: чуй ни нас грешните и недостойните, принеси нашата молитва на милостивия человеколюбец Бог, пред Когото ти заедно със сонма на светиите и ангелите Божии, предстоиш с радост, и се молиш.
Вярваме, че ти ни обичаш с онази любов, с която си възлюбил ближните си, по време на твоето земно странстване.
Измоли от Христа Бога нашего да ни утвърди в светата Си Православна Църква, в духа на правата вяра и благочестието: да утвърди пастирите в свята ревност и постоянна грижа за спасението на поверените им люде: правовярващите да запазват, слабите и немощните във вярата да укрепват, новоначалните да наставляват, а отстъпниците и противниците да изобличават. Всички нас ни обдарувай с благопотребен дар и всичко, което е полезно за този временен живот и за вечното ни спасение.

Моли се за процъфтяването на нашите градове, за земно изобилие от плодове, за избавление от глад и порази.
На скърбящите подай утешение, на страдащите изцерение, на заблудените от пътя на истината скорошно обръщане, на родителите благословение, на чедата възпитание в страх Господен, на бедните и немощните помощ и застъпничество.

Благослови ни с цялото си свято Архипастирско благословение, та с него покривани да се избавим от козните на лукавия и да избегнем всички вражески навети, ереси и разкол.

Дай ни благоугодно да преминем попрището на нашия временен живот, наставлявай ни по пътя, който ще ни отведе в селенията на праведните, избави ни от въздушните митарства и моли за нас всесилния Бог, за да Го славим заедно с теб във вечния живот, Отец , Син и Дух Свети, на Когото подобава всяка слава, чест и поклонение, во веки веков.

Амин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *